Stempel do ciastek cukrowa laska
Rozmiar odbicia: ∅ 60 mm
Wysokiej jakości profesjonalny stempel do ciastek wykonany z drewna bukowego, toczonego ręcznie w Polsce przez zaufanych rzemieślników. Rączka stempla malowana na elegancki kolor czerwonej maliny. W zestawie znajduje się wykrawacz stalowy. Całość zapakowana w worek bawełniany. Płytka tekstowa wykonana z zaprojektowanego przez nas materiału posiadającego atest do kontaktu z żywnością, głęboko grawerowanego, aby tworzyć na ciastkach dobrze widoczne odbicia.
Rozmiar odbicia: 60 mm
Wysokość stempla: 90 mm
Średnica wykrawacza: 60 mm
Wymiar worka: 15 cm x 20 cm
STEMPEL DO CIASTEK
Odbicie w ciastku to wyjątkowa personalizacja! Dzięki naszemu nowemu produktowi, możesz podkreślić wyjątkowy charakter każdego wydarzenia! Ciastko z reklamą Twojej firmy, ciastko z podziękowaniami dla gości, ciastko imienne z okazji chrzcin i urodzin... Ogranicza Cię tylko wyobraźnia! Prześlij nam swój projekt, a my wykonamy stempel dla Ciebie! Nie masz pomysłu? Wybierz wzór z naszych gotowych projektów lub zleć nam wykonanie wzoru specjalnie dla Ciebie!
Wysokiej jakości stempel wykonany z drewna bukowego z lakierowaną rączką w kolorze malinowym. Rączka posiada otwór umożliwiający przeciągnięcie ozdobnej wstążeczki oraz przymocowanie etykiety z osobistą notatką czy odbitym wzorem. Wybrany przez Ciebie wzór odbicia wykonany jest w specjalnym materiale posiadającym atest do znakowania żywności. Wszystko to sprawia, że wykonanie ciastek z własnym odbiciem staje się dziecinnie proste i przyjemne. Zobacz film lub skorzystaj z naszej instrukcji do wykonania ciastek! Miłej zabawy!
STEMPEL DO CIASTEK
Odbicie w ciastku to wyjątkowa personalizacja! Dzięki naszemu nowemu produktowi, możesz podkreślić wyjątkowy charakter każdego wydarzenia! Ciastko z reklamą Twojej firmy, ciastko z podziękowaniami dla gości, ciastko imienne z okazji chrzcin i urodzin... Ogranicza Cię tylko wyobraźnia! Prześlij nam swój projekt, a my wykonamy stempel dla Ciebie! Nie masz pomysłu? Wybierz wzór z naszych gotowych projektów lub zleć nam wykonanie wzoru specjalnie dla Ciebie!
Wysokiej jakości stempel wykonany z drewna bukowego z lakierowaną rączką w kolorze malinowym. Rączka posiada otwór umożliwiający przeciągnięcie ozdobnej wstążeczki oraz przymocowanie etykiety z osobistą notatką czy odbitym wzorem. Wybrany przez Ciebie wzór odbicia wykonany jest w specjalnym materiale posiadającym atest do znakowania żywności. Wszystko to sprawia, że wykonanie ciastek z własnym odbiciem staje się dziecinnie proste i przyjemne. Zobacz film lub skorzystaj z naszej instrukcji do wykonania ciastek! Miłej zabawy!
NASZE WZORY
To właśnie odbity wzór sprawia, że Twoje ciastko jest tak wyjątkowe! Doskonale podkreśli charakter przyjęcia - ciastka z imionami pary młodej, ciastka z podziękowaniami, ciastka z datą urodzin, ciastka z inicjałami. Nasz stempel pomoże Ci przekazać Twoją słodką informację całemu światu. Ogranicza Cię tylko wyobraźnia.
Poznaj kolekcję zaprojektowanych przez nas gotowych wzorów stempli do ciastek!
Chciesz wykonać stempel z własnym logiem lub wzorem? To możliwe! Kliknij tutaj!
ZAWARTOŚĆ ZESTAWU
- drewniany stempel do ciastek
- wykrawacz ze stali nierdzewnej
- woreczek bawełniany
Zestaw zawiera drewniany stempel do ciastek o średnicy 5 cm z wybranym przez Ciebie wzorem odbicia wykonanym na specjalnym materiale posiadającym atest do żywności oraz okrągły wykrojnik do ciastek ze stali nierdzewnej o średnicy 5,1 cm. Wszystko zapakowane jest w ekologiczny woreczek bawełniany ze sznurkami - ułatwiający przechowywanie stempla.
SPECYFIKACJA
- średnica stempla: 6 cm
- średnica pola wzoru: 4,5 cm
- wysokość: 9 cm!
CERTYFIKATY*
Jako pierwsi na rynku wprowadziliśmy materiał specjalnie dostosowany do znakowania żywności. Nie nadaje smaku ani zapachu. Posiada certyfikaty świadczące o wysokiej jakości, standardach oraz bezpieczeństwie.
- FDA - Amerykańska Agencja do spraw Żywności i Leków (Food and Drug Administration)
- BfR - Instytut opracowujący akty prawne dotyczące ochrony zdrowia konsumentów (Bundesinstitut für Risikobewertung)
- PZH - Atest Higieniczny potwierdzający, że dany wyrób jest zgodny z obecnymi normami w dziedzinie bezpieczeństwa
*w formie oświadczenia na fakturze, że produkt spełnia wyżej wymienione normy
WYBIERZ RODZAJ GRAWERU
Poinformuj nas jakiego rodzaju grawer mamy wykonać. Sprawdź na zdjęciu obok różnicę pomiędzy wzorem wypukłym (wersja A), a wklęsłym (wersja B)
SPOSÓB CZYSZCZENIA
Myć ręcznie w ciepłej wodzie z płynem do mycia naczyń. Nie myć w zmywarce!
CZEGO POTRZEBUJESZ
250 g mąki
115 g cukru pudru
125 g masła
1 jajko
10 g cukru waniliowego
JAK WYKONAĆ CIASTO
Wymieszaj w mikserze mąkę, cukier puder i cukier waniliowy. Dodaj jajko oraz pokrojone na drobne kawałki masło.
Po wyrobieniu ciasta podziel je na 2 lub 3 części. Każdą z nich włóż do osobnego woreczka foliowego i spłaszcz na grubość ok. 1 cm. Schładzaj w lodówce przez 40 minut.
Po wyjęciu z lodówki rozwałkuj ciasto na grubość ok. 6 mm. Posyp delikatnie i równomiernie mąką i wycinaj ciasteczka. Ciastka przełóż na blachę wyłóżoną papierem do pieczenia.
Stempluj ciasteczka bezpośrednio na blaszce. Pamiętaj, żeby dobrze docisnąć stempel - wgłębienia wypełnią się ciastem a odciśnięty wzór będzie precyzyjny i wyraźny. Nadmiar ciasta usuń wykrojnikiem.
Blachę z ciasteczkami schładzaj w lodówce przez 15 minut, a następnie piecz w temperaturze 180-190 stopni do zarumienienia ciastek - w zależności od ich wielkości od 7 do 14 minut.
WSKAZÓWKI
W przypadku gdy ciasto jest twarde i trudno jest odbić na nim wzór po wyciągnięciu z lodówki pozostaw je na stole na kilka minut, aby się ociepliło, a następnie ponownie je zagnieć i rozwałkuj.
W przypadku, gdy ciasto jest za miękkie i klei się do stempla spróbuj ponownie schłodzić ciasto w lodówce lub pozostawić wycięte ciasteczka na kilka minut aż podeschną przed ich stemplowaniem.
Ciasteczka zachowują świeżość przez 7 dni po upieczeniu.
Aby ciasteczka nie wyrosły za bardzo w celu uniknięcia rozmazania wzoru odbicia dodaj 3-5 gram sody.
Aby ciasteczka nie skurczyły się oraz nie zmieniły kształcu przy wyrabianiu ciasta dodawaj letnią, płynną masę.
Aby uniknąć porowatej powierzchni ciastek wałkuj ciasto na gładkich powierzchniach, a przed ich stemplowaniem bardzo delikatnie i równomiernie posyp je mąką.
SMACZNEGO!