Stempel do ciastek serce + imię

SKU
ST.CIA.W3.6CM
71,00 zł
zawiera VAT
Rozmiar odbicia: ∅ 60 mm

STEMPEL DO CIASTEK SERCE + IMIĘ ( spersonalizuj tekst)

Profesjonalny stempel do ciastek wykonany z drewna bukowego z płytką tekstową wykonaną z materiału posiadającego atest do kontaktu z żywnością. W zestawie znajduje się wykrawacz stalowy. Całość zapakowana w worek bawełniany.

Rozmiar odbicia: 60 mm,

Wysokość stempla: 90 mm,

Średnica wykrawacza:60 mm,

Wymiar worka:15 cm


PROFESJONALNY STEMPEL DO CIASTEK made in POLAND

Wysokiej jakości stempel do ciastek wykonany z drewna bukowego, toczonego ręcznie w Polsce przez zaufanych rzemieślników. Rączka stempla malowana na elegancki kolor czerwonej maliny. Rączka posiada otwór umożliwiający przeciągnięcie ozdobnej wstążeczki oraz przymocowanie etykiety z osobistą notatką czy odbitym wzorem. W zestawie znajduje się wykrawacz stalowy. Całość zapakowana w worek bawełniany. Płytka tekstowa wykonana z zaprojektowanego przez nas materiału posiadającego atest do kontaktu z żywnością, głęboko grawerowanego, aby tworzyć na ciastkach dobrze widoczne odbicia.

Stempel do ciastek to idealny gadżet, wyróżniony nagrodą SUPER GIFT 2021.

 

SPECYFIKACJA STEMPLA

  • średnica stempla: 60 mm
  • średnica pola wzoru: 58 mm
  • wysokość: 90 mm 
  • średnica wykrawacza: 61mm

 

ZAWARTOŚĆ ZESTAWU

  • drewniany stempel do ciastek
  • wykrawacz ze stali nierdzewnej
  • woreczek bawełniany

Zestaw zawiera drewniany stempel do ciastek o średnicy 6 cm z wybranym przez Ciebie wzorem odbicia wykonanym na specjalnym materiale posiadającym atest do żywności oraz okrągły wykrojnik do ciastek ze stali nierdzewnej o średnicy 6,1 cm. Wszystko zapakowane jest w ekologiczny woreczek bawełniany ze sznurkami - ułatwiający przechowywanie stempla.

 

CERTYFIKATY*

Jako pierwsi na rynku wprowadziliśmy materiał specjalnie dostosowany do znakowania żywności. Nie nadaje smaku ani zapachu. Posiada certyfikaty świadczące o wysokiej jakości, standardach oraz bezpieczeństwie.

  • FDA - Amerykańska Agencja do spraw Żywności i Leków (Food and Drug Administration)
  • BfR - Instytut opracowujący akty prawne dotyczące ochrony zdrowia konsumentów (Bundesinstitut für Risikobewertung)
  • PZH - Atest Higieniczny potwierdzający, że dany wyrób jest zgodny z obecnymi normami w dziedzinie bezpieczeństwa

*w formie oświadczenia na fakturze, że produkt spełnia wyżej wymienione normy

 

WYBIERZ RODZAJ GRAWERU

Poinformuj nas jakiego rodzaju grawer mamy wykonać. Sprawdź na zdjęciu poniżej różnicę pomiędzy odbiciem wypukłym na ciastku (wersja A), a wklęsłym w ciastku (wersja B)

 

SPOSÓB CZYSZCZENIA

Myć ręcznie w ciepłej wodzie z płynem do mycia naczyń. Nie myć w zmywarce!

Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie:Stempel do ciastek serce + imię
Twoja ocena

 

CZEGO POTRZEBUJESZ
250 g mąki
115 g cukru pudru
125 g masła 
1 jajko
10 g cukru waniliowego

JAK WYKONAĆ CIASTO
Wymieszaj w mikserze mąkę, cukier puder i cukier waniliowy. Dodaj jajko oraz pokrojone na drobne kawałki masło.

Po wyrobieniu ciasta podziel je na 2 lub 3 części. Każdą z nich włóż do osobnego woreczka foliowego i spłaszcz na grubość ok. 1 cm. Schładzaj w lodówce przez 40 minut.

Po wyjęciu z lodówki rozwałkuj ciasto na grubość ok. 6 mm. Posyp delikatnie i równomiernie mąką i wycinaj ciasteczka. Ciastka przełóż na blachę wyłóżoną papierem do pieczenia.

Stempluj ciasteczka bezpośrednio na blaszce. Pamiętaj, żeby dobrze docisnąć stempel - wgłębienia wypełnią się ciastem a odciśnięty wzór będzie precyzyjny i wyraźny. Nadmiar ciasta usuń wykrojnikiem.

Blachę z ciasteczkami schładzaj w lodówce przez 15 minut, a następnie piecz w temperaturze 180-190 stopni do zarumienienia ciastek - w zależności od ich wielkości od 7 do 14 minut.

WSKAZÓWKI
W przypadku gdy ciasto jest twarde i trudno jest odbić na nim wzór po wyciągnięciu z lodówki pozostaw je na stole na kilka minut, aby się ociepliło, a następnie ponownie je zagnieć i rozwałkuj.

W przypadku, gdy ciasto jest za miękkie i klei się do stempla spróbuj ponownie schłodzić ciasto w lodówce lub pozostawić wycięte ciasteczka na kilka minut aż podeschną przed ich stemplowaniem.

Ciasteczka zachowują świeżość przez 7 dni po upieczeniu.

Aby ciasteczka nie wyrosły za bardzo w celu uniknięcia rozmazania wzoru odbicia dodaj 3-5 gram sody.

Aby ciasteczka nie skurczyły się oraz nie zmieniły kształcu przy wyrabianiu ciasta dodawaj letnią, płynną masę.

Aby uniknąć porowatej powierzchni ciastek wałkuj ciasto na gładkich powierzchniach, a przed ich stemplowaniem bardzo delikatnie i równomiernie posyp je mąką.

SMACZNEGO!

Firma COLOP Polska Sp. z o.o.